de taal van de liefde valt deze te begrijpen?

de taal van de liefde valt deze te begrijpen?

Het is absoluut zeker dat de taal van de liefde te begrijpen of te doorgronden valt. Voor veel mensen is de liefde een mysterie, maar eens je de taal van de liefde te pakken hebt, dan kan je er fantastische dingen mee doen. Ik begeleid mensen graag  in dit proces.

 

Angst is de tegenpool van liefde.

Angst en liefde sluiten elkaar uit. Dat wil zeggen dat als je in angst zit, je niet in liefde kan zitten.  Daarom is het leren omgaan met angst zo belangrijk om naar liefde te kunnen gaan. Angst en liefde hebben een andere plek in de hersenen. Als je in liefde bent, dan voel je je verbonden.  Als je in angst bent, dan voel je je afgescheiden. Als je in angst bent, ben je niet meer verbonden met de staat die nodig is om  goede oplossingen te vinden. Daarom raad ik mensen af om beslissingen te nemen vanuit angst of verwarring, maar wel vanuit liefde en klaarheid. Want als je liefde voelt, dan ben je erg verbonden met jezelf en van daaruit neem je beslissingen die net een liefdevol effect maken. Je kan het vergelijken met een druppel die een rimpeleffect op een watervlak creëert. Het gezegde Wie goed doet, goed ontmoet. Sluit hier bij aan.

Er zijn veel vormen van angst.

Veel mensen zitten haast de hele tijd in een of andere vorm van angst. Iemand kan zich zorgen maken om een tekort aan financiële middelen of om een job te verliezen en kan daardoor een gevoel van paniek ervaren of beginnen piekeren. Vaak komt schaamte om het aan de partner te vertellen er nog bovenop. Dan heb je al drie verschillende vormen van angst : paniek, zorgen maken en schaamte.  Angst heeft veel vormen en daarom is het van groot belang dat je deze vormen leert kennen vooraleer je er iets mee kan doen.

Voor echte verandering is inzicht nodig.

Het is belangrijk dat je eerst inzicht krijgt in wat er bij jou vanbinnen precies gebeurt vooraleer je er iets mee kan gaan doen. Voor veel mensen zijn de vormen van angst onbekend terrein, maar wel een dagelijkse last of stress die verhindert om geluk, rust en liefde te ervaren. Daarom zie ik het als mijn missie om aan mensen de taal van liefde te leren.

Is angst dan niet belangrijk om ons te beschermen tegen gevaar?

In de meeste situaties waarin we angst ervaren is er geen reële bedreiging, maar voelen we ons wel bedreigd. Je baas geeft je bijvoorbeeld kritiek op een bepaald dossier of een taak die niet helemaal volbracht is. Plots breekt het zweet je uit en wanneer je thuiskomt ervaar je dat je kaken pijn doen van kwaadheid. Je hebt zo erg je best gedaan en toch is hét niet goed. Daarbij komt de gedachte dat je niet goed genoeg bent en voel je een lichte druk op de borst. In zulke situatie is angst een negatieve factor want misschien ga je nu geloven dat je je job zal verliezen.. Als je in je liefde zou kunnen blijven, dan kan je de kritiek aanhoren als een manier om nog beter te worden, dan kan je objectief blijven en zien dat het gaat over een onderdeel van een dossier en niet dat JIJ niet goed genoeg bent. Wanneer we in een angst gaan, creëren we veel gedachten die niet kloppen met de realiteit, zoals ik ben niet goed genoeg of de hele wereld is tegen mij.

Waarheid bevrijdt en illusies blokkeren.

Liefde en waarheid zijn erg sterk verbonden. Dit geldt ook voor illusies en angsten. Zo zal je, als je opmerkzaam bent, merken dat de meeste angsten die je ervaart helemaal niet overeenkomen met de realiteit. Als we valse dingen geloven dan komen we onmiddellijk in problemen, want ons lichaam zal in een stressmodus gaan. Heel de wereld is tegen mij is zo een voorbeeld. Als je je bij de feiten houdt, bijvoorbeeld ik heb vandaag kritiek gekregen van 3 mensen, dan zal je onmiddellijk iets anders ervaren. Dus, wanneer we in angst of in stress gaan, dan is het belangrijk om eerst naar de feiten te kijken. Vaak is dat een belangrijke stap om uit de angst te blijven of te komen.  Als coach en therapeut merk ik dat mensen vaak illusies geloven.  Mijn taak bestaat erin om inzicht te verschaffen in de mechanismen van angst en liefde en zo de weg te helpen vinden naar geluk, rust en liefde.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.